contact@solar1000.com 0764856761

Care este pretul energiei electrice pe kilowatt la facturi in 2024

Prețul unui kilowatt în 2024:

În anul 2024, prețurile energiei electrice au fost plafonate pentru a proteja consumatorii și a asigura accesibilitatea la energie electrică.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a stabilit următoarele tarife:   Consum lunar de energie între 0 și 100 kWh inclusiv:

Preț: maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus Consum lunar de energie între 100,01 și 255 kWh:
Preț: maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus Consum lunar de energie între 255 și 300 kWh:
Preț: maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus Exemplu: Dacă consumi 290 kWh într-o lună, primele 255 kWh vor fi facturate la 0,8 lei/kWh, iar celelalte 35 kWh vor fi facturate la 1,3 lei/kWh.

Consum lunar de energie peste 300 kWh:   Preț: întregul consum este facturat la maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus. Acest plafon se aplică aproximativ 800.000 de clienți casnici.

Perspectivele costului energiei electrice: Măsura de plafonare a tarifelor va fi în vigoare până în martie 2025, oferind o perioadă de stabilitate pentru consumatori. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că prețurile energiei electrice pot suferi modificări în viitor, în funcție de evoluția pieței și de factori externi.

Perspectivele costului energiei electrice sunt influențate de mai mulți factori, precum:   Cerere și oferta:

Disponibilitatea și accesibilitatea surselor de energie, precum și fluctuațiile cererii, pot afecta prețul energiei electrice.

Politici și reglementări: Deciziile guvernamentale și reglementările în domeniul energiei pot avea un impact asupra costurilor.

Tehnologie și inovație: Avansurile tehnologice în domeniul energiei pot influența eficiența și costurile producției și distribuției de energie electrică.

Prețurile energiei electrice în 2024 au fost plafonate pentru a oferi stabilitate și accesibilitate consumatorilor. Consumatorii beneficiază de tarife plafonate în funcție de nivelul de consum lunar. Cu toate acestea, este important să fim conștienți că perspectivele costului energiei electrice pot suferi modificări în viitor.

Avand in vedere costurile in crestere la facturile la electricitate , solutia este doar instalarea unui sistem fotovoltaic cu panouri fotovoltaice .
Majoritatea familiilor din romania pot considera suficient un sistem de panouri fotovoltaice 5 kw , iar familiile cu consum mai mare , cu bransament trifazat : panouri fotovoltaice 10 kw .

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

Lasă un răspuns

0
    0
    Cosul tau
    Solar1000.com - Sisteme Fotovoltaice
    Logo
    Coș de cumpărături