contact@solar1000.com 0764856761

Electric UP 2024 – Electric Up 2 – Fonduri pentru companii / persoane juridice – antreprenori

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat miercuri, 29 noiembrie 2023, încheierea etapei de implementare a proiectelor finanțate prin Programul Electric Up 2024 . Conform comunicatului oficial, peste 1500 de beneficiari au fost deja plătiți, iar valoarea contractelor se ridică la aproape 480 milioane lei.

„Lista proiectelor plătite în baza cererilor și a dosarelor de decont depuse va fi publică pe site-ul ministerului în zilele următoare,” a precizat ministrul Sebastian Burduja.

Următoarea etapă a proiectului este cea de monitorizare. Ministerul Energiei îndeamnă beneficiarii să se asigure că toate echipamentele instalate ( sistem fotovoltaic , panouri fotovoltaice ) funcționează conform parametrilor tehnici asumați în cadrul proiectului și să răspundă obligațiilor contractuale prevăzute în această etapă. În caz contrar, autoritatea va aplica măsuri de recuperare a finanțării.

La începutul anului 2024 se lansează apelul Electric UP 2 

„Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici,” a mai anunțat ministrul Sebastian Burduja.

UPDATE. Electric Up: Antreprenorii români au primit ajutoare totale de 86 milioane EUR de la stat, pentru panouri solare și stații de încărcare a mașinilor electrice

Știrea inițială:

Rezultatele în data de 21 noiembrie 2023 ale programului Electric Up sunt următoarele, conform Ministerului Energiei:

 

 • din 1838 contracte încheiate au primit finanțare 1349 contracte, dintre care 40 contracte au fost decontate în ziua de 20.11.2023. De asemenea, 168 de contracte sunt încă pe circuitul institutional.
 • Valoarea totală a plăților efectuate de Ministerul Energiei până la momentul actual este de 429.607.120 lei.

Reamintim că, prin programul Electric Up, inițiat din campania electorală din anul 2020, statul a promis antreprenorilor români fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Ministerul Energiei a scos în dezbatere publică proiectul de Ghid al solicitantului, inclusiv cu anexa care cuprinde grila de punctaj pentru ediția a doua a programului Electric Up.

Așa cum arată acum anexa 1 la proiectul de ghid, la calculul coeficientului de performanță al proiectului (CPP) vor primi punctaj suplimentar proiectele care cuprind „instalarea unui sistem electric alternativ de incalzire /răcire care utilizeaza pompe de caldură”.

 

Programul ElectricUp 2024 e cea mai mare oportunitate pentru companii / antreprenori de a-si elemina facturile la electricitate printr-un sistem fotovoltaic achitat din fonduri de stat .

Recomandam cel putin :

– sistem fotovoltaic 3 kw / kit fotovoltaic 3 kw
– sistem fotovoltaic 5 kw / kit fotovoltaic 5 kw
– sistem fotovoltaic 6 kw / kit fotovoltaic 6 kw
– sistem fotovoltaic 8 kw / kit fotovoltaic 8 kw
– sistem fotovoltaic 10 kw / kit fotovoltaic 10 kw
– sistem fotovoltaic 15 kw / kit fotovoltaic 15 kw
– sistem fotovoltaic 20 kw / kit fotovoltaic 20 kw

Vom fi bucuroși să vă ascultăm opiniile

   Lasă un răspuns

   0
    0
    Cosul tau
    Solar1000.com - Sisteme Fotovoltaice
    Logo
    Coș de cumpărături